Pærfekt Croquis på ungdomstour

Tilmeld din ungdomsuddannelse her

Planlægningen af efterårets/forårets turne er startet, men der er stadigvæk ledige pladser til efteråret, så hvis der er nogle ungdomsuddannelser, der har lyst til at deltage i debatten og få besøg af ‘Pærfekt Croquis’,  kan man række ud til Pærfekt på paerfekt@muskelsvindfonden.dk.

Tilmeld en ungdomsuddannelse her

Fakta om Pærfekt Croquis

Helin Erdem, tv- og social media vært tager med på Pærfekt Croquis turne 

Projektet ruller ud med Pærfekt Croquis på ungdomsuddannelser over hele Danmark i foråret og efteråret 2024. Muskelsvindfonden er initiativtager og har indgået samarbejde med Børns Vilkår, og projektet er støttet af Nordea-fonden med 1, 27 mio. kr.

Det at føle sig usikker på sin krop og være ked af sit udseende er – også – en del af ungdomslivet, og det vil Muskelsvindfonden og Børns Vilkår nu sætte fokus på med projektet Pærfekt Croquis. Den lille stavefejl er med vilje og har til formål at sætte fokus på, at ingen er perfekte med “e”, men alle er pærfekte med “æ”.

Pærfekt Croquis – Koncept

Pærfekt Croquis er et koncept, der udfordrer normerne for kroppe og skønhed, hvor de studerende ser og tegner kroppe i forskellige former og størrelser, som verden virkelig ser ud, og ikke som de fremstilles på de sociale medier. Udover at studere og tegne de unikke kroppe vil de unge også blive inviteret ind i samtaler om sårbarhed, snævre kropsidealer og selvaccept sammen med vores panel bestående af Helin Erdem, tv- og social media vært og Anders Koefoed, konsulent fra Børns Vilkår, som sammen med vores vært modererer emnerne og debatten. Alle kan være med – også selvom man ikke har tegnet før.

Varighed: Arrangementets varighed er 1t og 30 min (kan laves på 1t og 15 min.), hvor vi skal igennem skiftevis tegnesessioner og snakke med panelet og elever.

Alle kan være med: Pærfekt Croquis er ikke kun for billedkunsthold, men for alle studerende. Vi debatterer perfekthedskulturen, kropsidealer og sociale medier, som er relevant for alle.

Pærfekt Croquis er udviklet af Muskelsvindfonden.

Muskelsvindfonden og Børns vilkår forventer at nå ud til 8.000 unge på tværs af landet med projektet Pærfekt Croquis.

Den 12. april i år afviklede I på skolen Pærfekt Croquis for vores 2. og 3. årgang. Det var det bedste fællesarrangement i skolens historie – og skolen er fra år 1145!! Stor tak for at give os alle en på opleveren – og ikke mindst give os stof til eftertanke og give vores elever noget godt og brugbart med i rygsækken.

Allan Gade

Underviser

Pærfekt Croquis – Konceptet

Mange unge kæmper med et negativt selvbillede og er utilfredse med deres krop og udseende. Nu arrangerer Muskelsvindfonden i tæt samarbejde med Børns Vilkår en ungdomsturne med ’Pærfekt Croquis’, der rejser rundt til danske ungdomsuddannelser fra foråret 2024. Turneen bliver realiseret med støtte fra Nordea-fonden.

Det at føle sig usikker på sin krop og være ked af sit udseende er – også – en del af ungdomslivet, og det vil Muskelsvindfonden og Børns Vilkår nu sætte fokus på med projektet Pærfekt Croquis. Den lille stavefejl er med vilje og har til formål at sætte fokus på, at ingen er perfekte med “e”, men alle er pærfekte med “æ”.

Pærfekt Croquis ruller ud på ungdomsuddannelser landet over i foråret og efteråret 2024 med støtte fra Nordea-fonden.

Pressekontakt - og billeder

Gitte Dreier Jacobsen

Tlf. 22652499

Klik for billeder, her

Alt for mange unge er utilfredse med deres krop, og det har kæmpe følger. Med ‘Pærfekt Croquis’, viser, tegner og taler vi om kroppen, som den er. Unge har brug for at se de deller, ar og skævheder, der er en del af livet. Vi pakker retouchering på Instagram og TikTok væk et par timer og starter en rejse mod selvaccept og mod en kultur, hvor vi fejrer hver enkelt individs unikke krop og værdi,” udtaler Simon Toftgaard Jespersen, formand for Muskelsvindfonden.

Gymnasieelev: ”En krop er bare en krop”

Allerede i efteråret 2023 var Muskelsvindfonden på Viborg Gymnasium med ‘Pærfekt Croquis’ for at teste arrangementet af på en ungdomsuddannelse. Tilbagemeldingerne fra eleverne viste, at oplevelsen gav en mere nuanceret forståelse for kroppen og kropsidealer.

Jeg synes, man gik derfra med et mere afslappet forhold til, at en krop bare er en krop

Freja

gymnasieelev, Viborg

Jeg synes, arrangementet var meget relevant og både smukt og rørende sat op. Det var helt vildt fedt, at man kunne få lov til at fordybe sig i at tegne, og som tiden gik, blev det meget naturligt at tegne nøgne kroppe. Modellerne var modige, og de virkede til at hvile godt i sig selv, hvilket var utroligt inspirerende for os som deltagere. Jeg synes, man gik derfra med et mere afslappet forhold til, at en krop bare er en krop”, fortæller Freja Bang Dyring-Olsen, der er 19 år og går på Viborg Gymnasium.

Forskelligheder er værdifulde

Muskelsvindfonden har indgået et samarbejde med Børns Vilkår om projektet, og Børns Vilkårs rolle er blandt andet at lave undervisningsmateriale, som skal bruges på ungdomsuddannelserne. Børns Vilkår driver rådgivningslinjerne BørneTelefonen og HØRT, som hvert år har tusindvis af samtaler med børn og unge om krop og udseende.

“Børns Vilkår er glade for af at være en del af Pærfekt Croquis. Vi vil gerne bidrage til at skabe en samtale blandt unge om, at vi alle er forskellige, og at netop forskelligheder er værdifulde. Vi oplever, at mange børn og unge føler, der er mange forventninger til dem, også til deres udseende, og det præstationsrum vil vi gerne være med til at gøre op med”, siger vicedirektør i Børns Vilkår, Steffen Raun Fjordside.

Også hos Nordea-fonden er der store forventninger til indsatsen, der går godt i spænd med fondens fokus på det gode ungeliv og unges mentale sundhed:

“Projektet vil give flere tusinde elever på de danske ungdomsuddannelser mulighed for få flere nuancer på vores forståelse af kropsidealer – og ikke mindst alle de urealistiske forventninger, som de unge generationer tit bliver mødt af. ‘Pærfekt Croquis’ er også en invitation til, at vi i fællesskab kan være med til at skabe en sundere kropskultur, hvor der er plads til forskelligheder. Nordea-fonden arbejder for at hjælpe flere børn og unge godt på vej i livet, og vi håber selvfølgelig, at indsatsen kan bidrage til en større accept af, at der skal være plads til mangfoldighed – også når det gælder vores kroppe,” siger Christine Paludan-Müller, uddelingschef i Nordea-fonden.

Turneen skydes i gang i dag fredag d. 22. marts i Lemvig.

Pærfekt Croquis kommer først til Lemvig og så….

4. april    København Ø
10. april   Aarhus
11. april    Esbjerg
12. april    Ribe

17. april    Frederikssund
18. april    Grenå
19. april    Hasseris
19. april    Støvring
22. april   Vejle

8. maj       Ikast

13. september     Fredericia
25. september     Varde

8. oktober     Gribskov
9. oktober     Randers

18. november     Grenaa

2. december     Morsø
6. december     Ribe

2025

26. februar     Frederikssund

Tilmelding af ungdomsuddannelser til Pærfekt Croquis

Planlægningen af efterårets/forårets turne er startet, men der er stadigvæk ledige pladser til efteråret, så hvis der er nogle ungdomsuddannelser, der har lyst til at deltage i debatten og få besøg af ‘Pærfekt Croquis’,  kan man række ud til Pærfekt på paerfekt@muskelsvindfonden.dk.

Pærfekt er et opgør med idealer om det perfekte. Idealer de fleste af os ikke kan eller har lyst til at leve op til. Pærfekt vil starte en fortælling om, at fejl og rynker er en del af livet, en del af det autentiske. Det er en opfordring til at lægge Instagram-filtrene fra sig, sænke skuldrene og acceptere, at vi selv og livet er fejlbarlig.

Pærfekt er Muskelsvindfondens koncept, og vi inviterer dig med.

Kontakt Muskelsvindfonden for en pærfekt samarbejdsaftale.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk

Find os på

Facebook og Instagram